DECLARȚIE BENEFICIAR REAL

a

OBȚINERE DECLARAȚIE BENEFICIAR REAL

A

a

DOCUMENTE NECESARE ȘI PROCEDURI

Beneficiarii reali pot fi: administratorii firmelor (în cazul societăților), consituitorul, fiduciarii și beneficiarii (în cazul fiduciilor) și asociații, fondatorii, membrii Consiliului Director și persoanele cu funcții executive (în cazul ONG-urilor). Declarația aceasta poate fi depusă personal, la Oficiul Național al registrului Comerțului, online ( dacă dispui de semnătură electronică) sau prin corespondență.

ACTE NECESARE

  • Codul unic de înregistrare al firmei;
  • Actul constitutiv;
  • Copie după cartea de identitate a administratorului
  • Copie de pe actele de identitate ale asociațiilor care au cel puțin 25% din firmă.

În cazul în care nu depui această declarație, amenzile sunt destul de mari – între 5.000 și 10.000 lei în cazul firmelor și între 200 și 2.500 lei în cazul ONG-urilor. Totodată, o astfel de faptă poate duce și la dizolvarea respectivei companii/asociații/fundații.

ECONOMISEȘTE TIMP ȘI ENERGIE

Pentru a preveni și combate fraudele fiscale și finanțarea terorismului, în 2019, pe 21 iulie, a intrat în vigoare legea 129/11.06.2019, prin care administratorul unei societăți are obligația de a completa un formular, pe proprie răspundere, cu privire la beneficiarii reali. Prin intermediul acestei declarații, Oficiul Național De Prevenire și Combatere a Spălării Banilor va avea informații clare cu privire la cine controlează firma, cine ia banii și cine îi aduce.

Legea s-a modificat în anul 2021, iar acum obligația declarării beneficiarilor reali trebuie făcută încă de la înființare de către firme, fiducii, asociații și fundații. După ce au fost înființate, acestea au obligația de a depune declarația anual (în termen de 15 zile de la aprobarea situației financiare) sau ori de câte ori apar modificări în datele beneficiarilor reali (tot în termen de 15 zile de la modificare). Singurele entități care nu sunt obligate să depună acest document sunt: regiile autonome, societățile deținute de stat și companiile și societățile naționale.

aa

CERE OFERTĂ PENTRU ELIBERARE ACTE ONLINE

Vrei să apelezi la serviciile noastre? Completează formularul de mai jos, iar noi iți vom trimite o ofertă în aceeași zi.

Formular - Cere ofertă

a

a

VREM SĂ FIM PARTENERUL BUSINESSULUI TĂU

DESPRE NOI VEZI SERVICII