MAJORARE / REDUCERE CAPITAL SOCIAL

a

Oferim Servicii de Majorare/ REDUCERE CAPITAL SOCIAL

A

a

ONORARIU + TAXE
400 RON
Taxele se calculează în funcție de numărul de caractere de pe Decizia sau Hotărârea AGA care pornesc de la 122 RON
-
Majorare capital / Reducere capital social
-
Contact

aa

PROCEDURI REDUCERE CAPITAL SOCIAL

Dacă situația financiară a firmei o cere, uneori este necesară și reducerea de capital social. Acest lucru poate fi făcut prin micșorarea numărului de acțiuni sau a părților sociale, ori prin reducerea valorii nominale a acțiunilor sau părților sociale.

Procedura aceasta se face în două etape. Prima etapă presupune depunerea la Oficiul Național al Registrului Comerțului a documentelor care informează aceasta autoritate cu privire la modificările care s-au decis. Acte necesare:

  • Cererea de depunere și/sau menționare acte;
  • Hotărârea Adunării Generale a Asociaților cu privire la reducerea capitalului;
  • Dovada plății tarifului de publicare în Monitorul Oficial.

După depunerea actelor menționate, se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial, iar apoi, după 45 pe zile se trece la etapa a doua, care presupune reducere efectivă a capitalului social. Trebuie să revii la Registrul Comerțului și să depui un nou dosar.

ECONOMISEȘTE TIMP ȘI ENERGIE

Majorarea capitalului social presupune mărirea sumei pe care asociații firmei o au în patrimoniul acesteia. Există două tipuri de creștere – prin numerar sau prin natură. Majorarea prin numerar are loc atunci când asociații vor să crească suma depusă inițial în contul firmei, prin depunerea unei sume sau prin aducerea unui nou asociat. Pentru asta trebuie înștiințat Oficiul Național al Registrului Comerțului printr-o mențiune de majorare a capitalului social.

Ceea ce trebuie să facă mai întâi o societate care dorește majorarea capitalului este să întocmească o hotărâre din care să reiasă decizia referitoare la creșterea capitalului. Apoi, se actualizează Actul Constitutiv, după care se depune în contul societății suma stabilită.

aa

Consultanții nostri îți stau la dispoziție de Luni până Vineri între orele 09:00-17:00 la numărul de telefon 0737 679 528 sau la adresa oficială onrc@facemfirme.ro.

La final, se înregistrează mențiunea la Registrul Comerțului, alături de următoarele acte: Cererea de înregistrare; Actul modificator al actului constitutiv; Copie certificată după dovada efectuării vărsămintelor; Dovada plății taxei de publicare în Monitorul Oficial.

În funcție de anumite particularități ale companiei sau ale situației, se mai pot cere și alte documente suplimentare. Dacă majorarea capitalului se face prin natură, se urmează aceiași pași ca și la depunerea de numerar, însă mai trebuie și un document care să ateste dreptul de proprietate al persoanei care aduce respectivul la port, dar și evaluarea bunului respectiv în bani. De regulă, întreaga procedura durează cel mult 7 zile lucrătoare.

a

CERE OFERTĂ PENTRU MAJORARE CAPITAL

Vrei să apelezi la serviciile noastre? Completează formularul de mai jos, iar noi iți vom trimite o ofertă în aceeași zi.

Formular - Cere ofertă

a

ACTE NECESARE

A

  • Cererea de înregistrare;
  • Actul modificator al actului constitutiv;
  • Actul constitutiv actualizat;
  • Dovada publicării hotărârii de reducere a capitalului în Monitorul Oficial (extrasul din Monitorul Oficial, Partea IV);
  • Dovezile privind plata taxelor.

VREM SĂ FIM PARTENERUL BUSINESSULUI TĂU

DESPRE NOI VEZI SERVICII